01.01.1970 14608

Okulumuz sanayici bir aile olan Işıl ailesinin İstanbul'un Anadolu yakasında bir Anadolu Lisesi, Avrupa yakasında bir ilköğretim okulu yaptırma düşünceleri ile İstanbul Valiliğine müracaatları sonucu Tuzla'da mevcut arsanın temini ve gerekli prosedürün tamamlanması ile 2001-2002 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. İlk yıl okul binasının olmaması ve inşaat halinde bulunması dolayısıyla eğitim ve öğretime Pirireis İlköğretim Okulunda LGS sonuçlarına göre önkayıt esasına göre alınmış 120 öğrenciyle başlanmıştır. İlk yılın öğrencileri arasında daha önce Anadolu Lisesi hazırlık sınıfını okuyanlar ile yabancı dille eğitim yapan okullardan gelen 8 öğrenci hazırlık sınıfını doğrudan geçerek kendi ikametlerine yakın bir Anadolu lisesine misafir öğrenci olarak gönderilmişlerdi. 2002-2003 eğitim yılında okul kendi binasına taşınmıştır.

Okulumuz; 16 derslikli,160 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, 2 bilgisayar laboratuarı, kütüphanesi, resim atölyesi, müzik sınıfı,   Fizik Kimya, Biyoloji Laboratuarları ve kantini olan bir okul olup Behiye Işıl ve Dr. Nevhiz Işıl tarafından yaptırılarak milletimize, gençlerimize bağışlanmıştır. Kendilerini, değerli Nevtron çalışanlarını, şükran ve minnetle anıyoruz